Heger byl schopný manažer, bude i dobrým ministrem

8. 7. 2010 8:06
přidejte názor
Autor: Redakce
Málokterý "pozitivní" článek vzbudil na webu Deníku tolik optimistických čtenářských příspěvků, jako informace o nominaci Leoše Hegera na funkci ministra zdravotnictví. A hodil-li některý přispěvatel po budoucím ministrovi zlostnou slinu, vzápětí ho další čtenáři "utloukli čepicemi".


„Tak to bude zdravotnictví pod jeho žezlem jen pro bohaté! Za vše chce platby, jak řekl na předvolebním klání za moderování Veselovského (v hradeckém muzeu, pozn. red). Přísaha lékařů je v tomto případě kocourkov.Ve FN halda lékařů podala výpovědi: proč, víme. Jediní, kdo vydělají pod jeho taktovkou, budou hrobníci a rakváři. Na pohřební obřad už nezbudou penízky,“ ozvala se čtenářka podepsaná jako Evinka1.

„Kristepane, to je ale rudooranžový žvást…“ odpověděl jí přispěvatel Hloupý Honza. „Sociální demokracie se projevila. Panu Hegerovi přeji hodně silné nervy,“ reagoval další čtenář a přidal dva symboly úsměvu.

„Ať je jaký je, asi bude jediný odborník ve vládě. Když jsem slyšela na Nově rozhovor s budoucími ministry, jímaly mne hrůza a děs! Ještě že si mohou dovolit hejno poradců,“ připojila se k diskusi značka Bikerka.

„Nebýt Hegera, tak fakultka není tam, kde je dnes. Díky němu jen prosperuje. Přejimu hodně štěstí a doufám, že mu žádní uhlazenci nebudou házet klacky pod nohy,“ přidává gratulaci jiný diskutující. „Hlavně, že Heger je tak poctivej a pracovitej! Hlavně do svý kapsy!“ dal slovo do pranice nepodepsaný čtenář.

„Kdyby všichni do své kapsy tak, jako pan Heger! Co to žvaníte, co on do své kapsy? Jeden důkaz dejte!“ reagoval okamžitě diskutující Janza.

„Nezadlužil nemocnici, ale naopak se z ní stala pokladnice, která vydělává a modernizuje se. On si to zaslouží. Furt lepší člověk co něco dokázal, než státní úředníci, co naopak prošundrujou prachy a dělají dluhy,“ hájil budoucího ministra další účastník debaty.

„Pan docent je jistě bezúhonným kultivovaným člověkem, který svojí předchozí prací prokázal, že je schopným manažerem, takže bude jistě i dobrým ministrem, jelikož ministr je vlastně vrcholovým manažerem rozhodujícím především o finančních tocích. Nutné je však položit si otázku: Jsou úplně všichni politici v TOP 09 bezúhonní?“ snažil se rozdmýchat vášně Bartalmission.

„Tak pan Heger je určitě významná osobnost, pro FN toho jistě dost udělal. Ale ještě se ukáže, jaký bude ministr. Zda nebude jen slepě plnit příkazy, jak mu nadiktují shora,“ napsal čtenář Pavel.

Na webu Deníku se dále hojně diskutovalo o fakultní nemocnici, regulačních poplatcích a systému zdravotnictví v České republice. Redakce záměrně vybrala jen příspěvky týkající se osoby příštího ministra zdravotnictví, dlouholetého ředitele Fakultní nemocnice v Hradci Králové docenta Leoše Hegera.

Obsah všech diskusních příspěvků můžete číst na webové adrese hradecky.denik.cz/ministr

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?