Hejtman Hašek: Výběrové řízení na ředitele zruším

19. 4. 2013 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Po rozhodnutí stávajícího ředitele kyjovské nemocnice Petra Svobody vést nemocnici v Kyjově i Karlových Varech současně, chce jihomoravský hejtman Michal Hašek zrušit výběrové řízení na ředitele kyjovské nemocnice.


Podle něj si nemocnice v Kyjově zaslouží ředitele, který se jí bude věnovat naplno, a není možné, aby Svoboda dlouhodobě vedl obě zařízení.

„Pro mě je důležité, aby nemocnice dobře fungovala. Svoboda situaci v ní významně stabilizoval, proto nehodlám teď řešit věci ze dne na den,“reagoval Hašek na to, jak dlouhá doba je pro vedení dvou nemocnic přijatelná. „Na druhou stranu si jako hejtman a člověk, který má na jižní Moravě na starosti zdravotnictví, neumím připustit, že ředitel bude v Kyjově třeba dva dny v týdnu a zbytek týdne zase v Karlových Varech,“ podotkl hejtman.

Podle jeho slov si musí Svoboda vybrat, kterou nemocnici povede. Hašek by uvítal, kdyby to byl Kyjov. „Výběrové řízení ve fázi pohovorů vyhrál a já chci jeho jméno navrhnout krajské radě na potvrzení jako definitivního ředitele nemocnice,“ řekl Hašek s tím, že rozhodne­li se Svoboda pro Karlovy Vary, budou to muset radní vyřešit. Proč však k definitivnímu rozhodnutí krajských radních nedošlo, už když jmenovali ředitelku hodonínské nemocnice Věru Dostálovou, neřekl.

Svoboda zatím nechce předbíhat a věří, že i když povede dvě nemocnice, bude to fungovat. „Když ne, budu prvním, který na to upozorní. Ale aby se mohlo řešit, jestli vést dvě nemocnice jde,nebo nejde, tak to se musí nejdřív vyzkoušet,“ dodal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?