Hejtmanství pomůže dotací i privátním nemocnicím

9. 6. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Celkem osm miliónů korun poskytne letos olomoucké hejtmanství třem soukromým nemocnicím v kraji. Nemocnice v Jeseníku obdrží tři milióny korun na nový ultrazvuk, šumperská nemocnice stejnou částku na jednotku intenzivní péče...


OLOMOUC - a nemocnice v Hranicích dva milióny korun mj. na nový sonograf.

„Vycházeli jsme z toho, že je třeba, aby občané ve všech částech kraje měli přístup k odpovídající zdravotní péči. Proto jsme se rozhodli podpořit i soukromé subjekty,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Vladimír Válek (US-DEU).

„Všechny tři privátní nemocnice splnily stanovené podmínky pro to, aby jim byla dotace poskytnuta,“ dodal mluvčí krajského úřadu Tomáš Kocych.

Na dovybavení technikou a různé rekonstrukce poskytne letos hejtmanství zdravotnickým zařízením ve formě dotací 40 miliónů korun.

Z částky 32 miliónů korun, která je určena pro ty, jejichž zřizovatelem je kraj, získá nejvíce nemocnice v Prostějově, a to 13 miliónů korun na přístrojové vybavení nových objektů.

Dalšími příjemci dotace budou mj. nemocnice ve Šternberku (9 mil.), Přerově (4,34 mil.) a Územní středisko záchranné služby v Olomouci (3 mil.).

Právo, 9.6.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?