Hokejisté se zapojí do charitativního projektu na léčbu leukémie

30. 1. 2020 6:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Česká hokejová reprezentace, ale i týmy extraligy, první ligy a univerzitní ligy se na začátku února zapojí do charitativního projektu "O kapku lepší hokej", jehož cílem je podpora léčby leukémie. Hokejisté nastoupí do utkání se speciálním logem na dresech, helmách nebo hokejkách.


Modré logo s oranžovou stužkou budou mít na dresech reprezentanti na nadcházejících Švédských hrách ve Stockholmu, na helmách a hokejkách ho budou mít hráči v domácích soutěžích.

"Inspirací nám byl zavedený projekt Hockey Fights Cancer (hokej bojuje s rakovinou) z NHL. Ani u nás to není revoluční myšlenka, mnoho klubů je na tomto poli činných. Děkujeme jim, že jej zastřeší," uvedl vedoucí hokejového oddělení společnosti BPA sport marketing Petr Nitsche na tiskové konferenci reprezentace před Švédskými hrami.

Marketingový partner extraligy i svazu na projektu spolupracuje s Nadačním fondem Kapka naděje a cílem je vedle získání peněz hlavně z následných dražeb sportovního vybavení osvěta. "Chtěli bychom pomoct zvýšit počet lidí v registru dárců kostní dřeně," řekla ředitelka BPA Jana Obermajerová.

Tváří projektu se stane jedenáctiletý hokejista Jan Jakeš, který v roce 2017 onemocněl akutní leukémií a podstoupil transplantaci kostní dřeně. Uzdravil se a vrátil se k hokeji.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?