Holding vyhlásil výběrové řízení na nového šéfa nemocnice Náchod

29. 7. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotnický holding, který řídí nemocnice v Královéhradeckém kraji, vyhlásil výběrové řízení na předsedu představenstva Oblastní nemocnice v Náchodě. Zájemci mohou podávat své přihlášky do 30. září, řekla ČTK Martina Götzová z tiskového oddělení hejtmanství.


Zdravotnický holding, který řídí krajské zdravotnictví, do čela náchodské nemocnice od 1. července na omezenou dobu vybral Zbyňka Chotěborského, který dříve pracoval jako ekonomický náměstek v pražské Všeobecné fakultní nemocnici. Výběr manažera bez konkurzu kritizovali někteří koaliční zastupitelé z ČSSD a KSČM. Chotěborský v čele nemocnice nahradil Miroslava Vávru, který řídí nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem.

Podle požadavků by měl uchazeč mít vysokoškolské vzdělání a minimálně pětiletou řídící praxi ve vrcholovém managementu. Měl by se orientovat v oblasti zdravotnictví a zdravotních pojišťoven a také evropských fondů. Součástí přihlášky má být například i základní koncepce chodu náchodské nemocnice. Předpokládaný nástup je od 1. listopadu, případně podle dohody.

Oblastní nemocnice v Náchodě pod kterou spadá také nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, je největší krajskou nemocnicí. Z minulých let má kumulovanou ztrátu 270 milionů korun, kraj v červnu uvolnil 50 milionů korun na částečné oddlužení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?