Horská služba Beskydy zažila náročnou sobotu

9. 9. 2013 8:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pernou sobotu mají za sebou záchranáři Horské služby Beskydy. Během krátké doby museli vyjíždět ke čtyřem lidem, kteří v horách potřebovali pomoc. Nejprve pomáhali ženě, která se zranila, když na koloběžce sjížděla z Pusteven, řekl dnes ČTK náčelník horské služby Radim Pavlica.


„Žena při sjezdu z prudkého kopce upadla a pádem si způsobila tržné rány v obličeji. Jakmile jsme se k ní dostali, ošetřili jsme ji a předali posádce sanitního vozu rychlé zdravotnické služby z Frenštátu pod Radhoštěm,“ upřesnil dispečer Marcel Svoboda.

Bezprostředně poté museli záchranáři pomáhat jednomu z účastníků závodu Beskydská sedmička, který zkolaboval a musel pro něj letět vrtulník záchranné služby. „V tu samou dobu se dostal v prostoru Kněhyňského sedla do problémů další turista. Během túry ucítil silnou bolest v kolenou a kvůli ní nemohl dál pokračovat v cestě,“ uvedl Pavlica.

V době, kdy členové horské služby zasahovali u těchto tří událostí, požádali je o další spolupráci hasiči. Z Frýdlantu nad Ostravicí tedy vyjel další záchranář a pomohl při vyprošťování paraglidisty, který uvízl na stromě.

„Návštěvníci našich hor se zřejmě domnívají, že Beskydy jsou mírné pohoří a nemůže se jim nic stát. Jak je ale vidět ze sobotního počtu zásahů, i v létě může dojít k závažným událostem a k ohrožení života,“ komentoval zásahy Pavlica. Připomněl, že lidé by v horách měli být obezřetní a zbytečně neriskovat své zdraví.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?