Horskou službu Krkonoše zatím povede Pavel Jirsa

13. 10. 2017 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Horskou službu Krkonoše po náhlém úmrtí jejího náčelníka Adolfa Klepše zatím povede jeho dosavadní dlouholetý zástupce Pavel Jirsa.


O způsobu obsazení místa náčelníka Horské služby Krkonoše bude rozhodnuto v dalších dnech. Řekl to ředitel Horské služby ČR Rudolf Chlad. I pod Jirsovým vedením bude podle Chlada zajištěn výkon krkonošské horské služby jako dosud a návštěvník nejvyšších českých hor žádnou změnu nepozná.

Klepš, který Horskou službu Krkonoše vedl od roku 2001, zemřel v úterý ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. V péči lékařů byl od 1. října poté, co kvůli náhlé srdeční příhodě zkolaboval při předvolebním výstupu TOP 09 na Sněžku. Poslední rozloučení má Klepš v úterý 17. října od 11:00 v kostele agustiniánského kláštera ve Vrchlabí.

Klepš byl za TOP 09 od loňského podzimu členem krajského zastupitelstva, kde byl i předsedou výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity. Do zastupitelstva se dostal díky preferenčním hlasům. V krajském zastupitelstvu by jej měl nahradit starosta obce Staré Hrady Zdeněk Švorc. V nadcházejících sněmovních volbách Klepš kandidoval za TOP 09 jako nestraník na 13. místě kandidátky.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?