Hradecká nemocnice chce vybudovat plicní park za 4,5 mil. Kč

9. 5. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice v Hradci Králové chce ve svém areálu vybudovat takzvaný plicní park. Jeho součástí budou rehabilitační chodníky, přístroje i klidová zóna. Vybudování parku má stát zhruba 4,5 milionu korun, řekl ČTK primář plicní kliniky hradecké nemocnice Vratislav Sedlák.


„Za plicní klinikou je nádherný park, který byl doposud nevyužitý. V něm plánujeme cestičky a oblasti s různými cvičebními stroji, na kterých bude moci pacient s poruchou dýchání cvičit pod dohledem rehabilitačního specialisty,“ řekl Sedlák. Podle primáře bude vybudování parku rozdělené do tří etap, stavba by mohla začít v příštím roce, nemocnice na stavbu shání peníze.

Podle Sedláka by areál parku mohli využívat nejen pacienti plicní kliniky, ale například i gerontometabolické či neurologické. „Například u nás ze všech pacientů má zhruba 40 až 60 procent takovou nemoc, u které je prokázáno, že rehabilitace velmi pomáhá,“ řekl Sedlák. Nyní pacienti rehabilitují v tělocvičně v budově kliniky, týdně ji využije šest stovek pacientů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?