Hradecký kraj dá na vybavení náchodské nemocnice 300 mil. Kč

31. 1. 2019 7:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Královéhradecký kraj dá na vybavení do přestavované Oblastní nemocnice Náchod 300 milionů korun. Peníze z krajského rozpočtu na nákup vybavení schválilo krajské zastupitelstvo. Třísetmilionovou zakázku kraj rozdělí do dvou let, v letošním rozpočtu bude vyčleněných sto milionů korun a zbylá část bude v rozpočtu pro příští rok.


Veřejnou zakázku chce hejtmanství vyhlásit v prvním čtvrtletí letošního roku. Podle náměstka hejtmana pro zdravotnictví Aleše Cabicara (TOP 09) je nutností pro vyhlášení veřejné zakázky právě vyčlenění finančních prostředků do krajského rozpočtu.

"Jak jistě víte, nám běží výstavba dvou pavilonů v Oblastní nemocnici Náchod. Chceme minimalizovat možné nebezpečí, že budeme mít postavené baráky, ale nebudeme v nich mít přístroje," řekl zastupitelům Cabicar.

Kraj chce pořídit například informační technologie, vybavení interiéru, zdravotnické přístroje či nový orientační systém pro veřejnost.

Královéhradecký kraj od loňského dubna v náchodské nemocnici nákladem 1,3 miliardy korun buduje dva nové nemocniční pavilony. Hotovy by měly být zhruba v polovině roku 2020. Nákupem vybavení kraj dokončí kompletní modernizaci náchodské nemocnice tak, jak bylo v plánu podle projektové dokumentace.

Oblastní nemocnice Náchod zajišťuje zdravotní péči pro spádovou oblast s více než 200.000 obyvateli, ve specializovaných oborech až pro 250.000 pacientů. Pod Oblastní nemocnici Náchod spadají nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, Broumově, Jaroměři, Novém Městě nad Metují a pracoviště klinické biochemie a diagnostiky v Opočně. Nemocnice Královéhradeckého kraje jsou v Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové a Náchodě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?