Hradecký kraj plánuje přístavbu dětské ozdravovny Království

9. 9. 2015 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Královéhradecký kraj plánuje rozšířit zázemí Dětské ozdravovny Království v Novém Nemojově na Trutnovsku. Náklady se budou pohybovat kolem 19 milionů korun. Hejtmanství chce na opravy použít více než 12 milionů korun, které získal dražbou bývalé školy Tři hory ve Špindlerově Mlýně.


Novinářům to řekl hejtman hradeckého kraje Lubomír Franc.

„Rada schválila, že peníze půjde do zásadní rekonstrukce ozdravovny, uvolnění zbývajících šesti milionů korun ještě schválí zastupitelé,“ řekl Franc. Zázemí má vzniknout ve zvětšeném zadním křídle a rozšířeném spojovacím krčku. Podle plánů mají vzniknout nové pokoje s kapacitou maximálně tři lůžka, nová herna s kuchyňkou či šatna. Zázemí získají také vychovatelé.

Kraj chce zlepšit zázemí, protože od roku 2008 v objektu kromě dětí na ozdravných pobytech pobývají také děti, o které z různých příčin nemá kdo pečovat, nebo jim nelze ze sociálních důvodů zajistit péči ve vlastní rodině. „Každá skupina potřebuje odlišné podmínky, režim a výchovné vedení, ale především vlastní prostor. Rekonstrukce a změny v dispozičním řešení vedlejší budovy napomohou tomu, aby děti takový prostor získaly,“ uvedlo v tiskové zprávě hejtmanství.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?