Hradecký kraj uzavře smír s mužem, který požadoval náhradu škody

12. 3. 2014 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Královéhradecký kraj uzavře po letech soudních sporů smír s Vladimírem Sommerem, který požadoval náhradu škody na zdraví. Sommer, jenž chtěl peníze kvůli zdravotním komplikacím po zákroku v jičínské nemocnici, podle dohody dostane 500.000 korun. Novinářům to řekl krajský radní Josef Dvořák (ČSSD).


Sommer se v jičínské nemocnici v roce 1994 podrobil operaci žaludku. Tvrdil, že při zákroku mu byly poškozeny nervy levé ruky, což vedlo k jejímu ochrnutí, a stal se tak částečně invalidním.

Případem se zabývaly různé soudy, jičínský okresní soud i hradecký krajský soud žalobu na nemocnici zamítly, protože například podle znaleckého posudku Ústřední vojenské nemocnice v Praze byl postup nemocnice v pořádku. Následně Ústavní soud verdikty zrušil a případ se vrátil k jičínskému soudu.

„Věc se táhne 18 let. Okresní soud v Jičíně po vrácení případu doporučil jednat o smírčím vyřešení sporu. Nyní bude možné celou kauzu uzavřít. Částka je přijatelná i pro pojišťovnu, která peníze uhradí,“ řekl Dvořák, který dodal, že pojišťovna také uhradí část nákladů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?