Hradecký kraj vybudoval novou přístavbu ozdravovny Les Království

16. 12. 2016 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Královéhradecký kraj postavil přístavbu dětské ozdravovny Les Království na Trutnovsku za zhruba 10,6 milionu korun.


Kraj na stavbu použil peníze získané v roce 2015 dražbou budovy bývalé školy ve Špindlerově Mlýně, informovala mluvčí hejtmanství Martina Götzová. „Práce začaly letos v únoru a podle původního předpokladu se vše stihlo do deseti měsíců,“ uvedl radní pro investice Václav Řehoř.

Původní přístavba byla ve špatném technickém stavu, navíc dispozice nevyhovovaly současným požadavkům, proto ji bylo nutné zbořit a nahradit novou stavbou. Součástí stavebních prací bylo i vybudování nového spojovacího krčku, který byl rozšířen o prostory pro společenskou místnost a hernu.

Náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar uvedl, že ozdravovna nabízí dětem zdravotní a výchovnou péči prostřednictvím několikatýdenních ozdravných pobytů, které jsou hrazeny pojišťovnou.

„Zařízení ale slouží rovněž dětem, o něž se z různých důvodů nemá kdo starat nebo jim nelze ze sociálních důvodů zajistit péči ve vlastní rodině,“ uvedl Cabicar.

Hradecký kraj objekt uzavřené bývalé školy ve Š. Mlýně vydražil za 16,25 milionu korun, tedy za více než trojnásobek odhadní i vyvolávací ceny. O objekt s pozemkem 877 metrů čtverečních mělo zájem devět dražitelů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?