Hradecký kraj začne hledat šéfa zdravotnického holdingu

14. 1. 2014 8:08
přidejte názor
Autor: Redakce
Královéhradecký kraj v nejbližší době vyhlásí výběrové řízení na šéfa Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, který řídí krajské nemocnice. ČTK o tom dnes informoval Petr Vinklář z tiskového oddělení hradeckého hejtmanství. Řízením holdingu je prozatímně pověřený ředitel náchodské nemocnice Miroslav Vávra.


„V nejbližším období bude vyhlášeno výběrové řízení na pozici ředitele zdravotnického holdingu. Shodli jsme se na tom především z důvodu právě začínající rekonstrukce náchodské nemocnice. Chceme, aby se její ředitel mohl plně věnovat této rozsáhlé investici,“ uvedla Jana Třešňáková (ČSSD), krajská radní zodpovědná za zdravotnictví. Do konce ledna by mělo být známé také jméno nového ředitele Oblastní nemocnice v Trutnově, kterou dočasně vede ředitelka jičínské nemocnice Dana Kracíková.

Současné vedení hradeckého kraje označilo za priority ve zdravotnictví pro letošní rok rekonstrukci náchodské nemocnice a centralizaci řízení nemocnic. „Chceme dále pokračovat v přípravě spojení krajských nemocnic do jednoho celku a centralizovat jejich řízení,“ uvedl hejtman Lubomír Franc (ČSSD).

Kraj plánuje letos zahájit rekonstrukci náchodské nemocnice, hlavní část oprav za zhruba 800 milionů korun se uskuteční v letech 2015 a 2016. „Kraj chce letos centralizovat pracoviště sterilizace a postavit kompresorové a vakuové stanice v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou za deset milionů korun,“ uvedl Vinklář. Dalších devět milionů korun si vyžádá rekonstrukce chirurgické a ortopedické lůžkové oddělení rychnovské nemocnice. Pacienti a návštěvníci nemocnice v Jičíně budou mít nově opravený vstupní objekt za šest milionů korun.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?