Humanitární organizace ocenila lékaře z Jemenu působícího v ČR

21. 2. 2013 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Mezinárodní humanitární organizace lékařů na pomoc raněným a nemocným dětem v oblastech válek a jiných krizí Helios se sídlem v ČR udělila vyznamenání "Za mír, život a humanitu" lékaři Fuadovi Al Hadrímu z léčebny v Počátkách na Vysočině, který pochází z Jemenu.


ČTK to řekla prezidentka Heliosu Taťjána Horáková.

„Mezinárodní výbor ocenil doktora Al Hadrího za jeho vysoce humánní přístup k pacientovi, jeho okolí i za jeho odbornost,“ uvedla.

Al Hadrí je chirurg a organizace ho chce využít jako konzultanta, aby představil svoji speciální metodu hojení chronických ran za pomoci včelích produktů, což by podle Horákové bylo možno využít v krizových oblastech, kde po válečných zraněních lékaři pečují o chronické a špatně předtím ošetřené rány.

Organizace získává lékaře z celého světa a všech potřebných odborností, aby pomáhali zachraňovat životy zraněných dětí v oblastech válek a humanitárních krizí.

Lékaři z Heliosu pomáhali raněným například při válečných konfliktech v Čečensku, Bosně a Jugoslávii i během války v Iráku. Na základě těchto zkušeností protestují proti agresi, ať byla zdůvodněna jakkoli. „Jsme přesvědčeni, že v civilizovaném světě je potřeba jednat, že jediným řešením je mír,“ shrnula Horáková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?