Irácké děti, které se léčily v Česku, se vracejí domů

30. 6. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Čtyři irácké děti odletěly spolu s pětatřiceti českými vojáky a zdravotníky do jihoirácké Basry. Dvě holčičky a dva chlapci se v Česku podrobili složité srdeční operaci. Domů se vracejí po třech měsících. Čeští vojáci střídají své kolegy, kteří školí iráckou policii. Tým šesti zdravotníků má pracovat v britské polní nemocnici...


Čtyři irácké děti v úterý odletěly spolu s pětatřiceti českými vojáky a zdravotníky do jihoirácké Basry. Dvě holčičky a dva chlapci se v Česku podrobili složité srdeční operaci. Domů se vracejí po třech měsících. Čeští vojáci střídají své kolegy, kteří školí iráckou policii. Tým šesti zdravotníků má pracovat v britské polní nemocnici.

Čtyři děti strávily v péči lékařů tři měsíce. Malé pacienty loni vybrali čeští vojenští lékaři z bývalé polní nemocnice v Basře z více než 40 dětí se srdečními vadami. Z Iráku přicestovali spolu s českými policisty koncem března.

Po nutné karanténě je operovali lékaři v dětském kardiocentru v Motole, potom se děti přesunuly do dětské léčebny v Říčanech.

Už loni se v českých nemocnicích léčilo 18 iráckých dětí, které se v Basře dostaly do péče lékařů české polní nemocnice. Vedle dětí s vadami srdce se v republice léčili i dva malí Iráčané s rozsáhlými popáleninami.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?