Jak dlouho se čeká na zákrok, to se lidé dozvědí ze seznamu

3. 2. 2012 8:08
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice ve Frýdku­ Místku zveřejnila v těchto dnech seznam průměrných čekacích dob na dalších 21typů neakutních operací.


Lidé tak nyní mohou získat informace o tom, jak dlouho bude trvat, než se dostanou na řadu u celkem čtyřiadvaceti druhů operačních zákroků.

Nejkratší dobu si počkají ženy na gynekologické operace – jeden až dva týdny. Se stejnou čekací dobou mohou počítat také lidé trpící chorobami trávicího traktu, tedy jícnu, žaludku, střev, jater, žlučových cest a slinivky břišní. Tento obor je nazýván gastroenterologie.

„Považujeme za potřebné, aby naši pacienti byli o těchto termínech informováni. Zároveň se jim snažíme s ohledem na jejich zdravotní stav vyjít vstříc a čekací doby tak co nejvíce minimalizovat,“ řekl ředitel nemocnice Miroslav Přádka s tím, že čekací doby neakutních operaci se mohou dále měnit s ohledem na sjednávané limity operací pro klienty jednotlivých zdravotních pojišťoven.

Nejdéle si však lidé budou muset v tomto zařízení počkat u operací, jakými jsou například totální endoprotéza kyčelního kloubu – jeden rok, totální endoprotéza kolenního kloubu – dva roky a sedm měsíců, nebo operace šedého zákalu – tři měsíce a dvanáct dnů. V lednu letošního roku Nemocnice ve Frýdku­Místku zaznamenala úspěch.

Ministerstvo zdravotnictví ji udělilo akreditaci pro obor specializačního vzdělávání „Všeobecné praktické lékařství“. Získala tak oprávnění k uskutečňování dalšího vzdělávacího programu lékařů po dobu šesti let. V příslušném oboru se tak mohou vzdělávat dva lékaři, kteří se rozhodnou rozšířit si svou specializaci o všeobecné praktické lékařství. „Na neustálé vzdělávání našich pracovníků klademe velký důraz,“ potvrdil ředitel nemocnice.

„Zvyšování kvalifikace našich lékařů je zároveň předpokladem dlouhodobého personálního rozvoje frýdeckomístecké nemocnice,“ uzavřel ředitel.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?