Jak na systém vzdělávání a který obor či působiště si vybrat?

1. 11. 2018 7:59
přidejte názor
Autor: Redakce
Dne 21.listopadu proběhne na děkanátu 3.lékařské fakulty UK v ulici Ruská 87 v Praze již pátý ročník veletrhu TRIMED JOB 2018. Akci organizují studenti ze studentského spolku TRIMED, záštitu poskytuje děkan 3.lékařské fakulty prof. MUDr. Petr Widimský, DrSc. Program letošního ročníku je zaměřen na obory Všeobecné lékařství, Všeobecná sestra a Fyzioterapie. Hlavním partnerem se stal Institut klinické a experimentální medicíny spolu s Registrem dárců krvetvorných buněk.


Počet absolventů 3.lékařské fakulty Univerzity Karlovy každoročně vzrůstá, například ze 132 absolventů českého i anglického kurikula v roce 2014 na 196 – 152 českých a 46 zahraničních absolventů v roce 2016. Titulu bakaláře v tomtéž roce dosáhlo na naší fakultě 98 studentů. Každému z nich se Veletrh TRIMED JOB pokusí nabídnout náhled na jejich vysněný obor, či nabídne pomoc při důležitých rozhodnutích týkajících se jejich následného pracovního uplatnění.

„Kromě prezentace zdravotnických zařízení se účastníci mohou těšit na velké množství zajímavých přednášek uznávaných odborníků, ale i mladých lékařů, které studentům přiblíží jednotlivé obory ze zcela jiného úhlu, než jak je tomu při standardní výuce,“ dodává k akci hlavní pořadatelka Marie Stará.
Program bude probíhat ve třech přednáškových místnostech, kde se představí 26 přednášejících z České republiky i zahraničí. Přednáškovou sekci v Syllabově posluchárně zahájí ministr zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch informacemi o vývoji v atestačním vzdělávání, bude prostor i na otázky studentů a návštěvníků. Poté vystoupí proděkan 3.lékařské fakulty MUDr. David Marx, PhD. se zamyšlením nad chvílemi, které čekají absolventy bezprostředně po ukončení studia. Následovat budou přednášky lékařů zaměřené na obory Neurologie, Anesteziologie a resuscitace, Gynekologie a porodnictví, Hematologie a onkologie a mnohé další. Mladí lékaři se podělí o motivaci pro studium daných oborů, starší přijdou předat své zkušenosti a dlouhodobé hodnocení situace v různých odvětvích zdravotnictví. Prostor dostanou i studenty poptávaná témata jako Medicína a mateřství, nebo Jak se stát úspěšným vědcem. Veletrh práce TRIMED JOB 2018 bude uzavřen přednáškou z cyklu Medicína jako věda.

Letošní ročník nabídne i rozšířenou zahraniční sekci, v rámci které se představí například Nemocnice Freiberg či Uniklinikum Dresden. MUDr. David Mílek a MUDr. Michal Křemen promluví o práci v USA a Kanadě, MUDr. Pavel Martínek nabídne pohled do života praktického lékaře v Německu. Nouze nebude ani o přednášející z dalších zemí.

Během veletrhu se v prostorech fakulty bude prezentovat 28 vystavovatelů ze všech koutů České republiky. Institut klinické a experimentální medicíny spolu s Registrem dárců krvetvorných buněk bude zájemcům přímo na veletrhu odebírat vzorek slin a skrze zařazení do registru jim umožní zachránit někomu život. Dále se představí například největší soukromý poskytovatel zdravotní péče ve střední Evropě AGEL, síť ambulancí MediClinic, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Zdravotnický holding Královehradeckého kraje, Nemocnice Hořovice a mnoho dalších.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?