Jak se v nemocnici mění ředitelé

24. 6. 2011 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
RSDr. Karlu Konečnému, náměstkovi hejtmana Palase, nebylo co závidět. Včera v deset dopoledne přijel odvolat ředitele opavské nemocnice Milana Cveka. Nevděčná práce.


GLOSA

A ti doktoři a sestry, kterých je tu v sále plno, pořád nechtějí pochopit, že to s nimi tam u nás na kraji v Ostravě myslíme dobře.

Že jim tu posíláme nového a schopného ředitele, který tu jejich zatracenou nemocnici povede lépe. K světlým zítřkům - bez dluhů.

Sakra, oni asi nebudou hloupí.

Je na nich vidět, co si myslí: že jsme nemocnici přijeli potrestat za něco, co neprovedla, za co nemůže. Že na ně máme na kraji snad pifku, či co. Že se jim snad mstíme.

Za co? No, že se nám nedali, když jsme nemocnici chtěli sloučit s ostatními, za to, že se bránili, když jsme jim vytýkali vysokou zadluženost.

Oni si snad ještě myslí, že ta naše čísla o tom dluhu nejsou pravdivá. Že snad kouzlíme s účetnictvím? Ale my na kraji nejsme přece žádní kouzelníci. Kouzelníci to tedy ne.

Ten nový ředitel, kterého jsme do Opavy dosadili, se cítí na to vést dvě nemocnice najednou, on to zvládne, je to profík.

A je z Krnova jako hejtman Palas. Ale v tom laskavě nic nehledejte.

To je nepodstatná shoda náhod. Taková kouzelná shoda náhod.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?