Jak utéct času?

23. 6. 2015 13:15
přidejte názor
Autor: Redakce

Bruce Grierson Tajemství devadesátileté sportovkyně




Ode dne, kdy bylo sportovkyni Olze Kotelkové (2. 3.
1919–24. 6. 2014) devadesát let, představovala pro organizátory všech atletických závodů seniorů, jichž se zúčastnila, problém – s kým bude soutěžit, když ve své kategorii nemá soupeřku? Nakonec závodila s muži a porážela je. K běhu přidala také skok daleký, golf, vrh koulí… Přestože začala sportovat až v pozdním věku, stala se držitelkou téměř 30 světových rekordů. V čem spočívá její tajemství? Je to věcí genetické výbavy, nebo vztahu k životu? Autor pečlivě zkoumá každý detail Olžina života, její stravovací i spací návyky, přední světoví odborníci testovali její DNA… A výsledkem je jedna z nejúchvatnějších knih o jedné ženě, sportu a životě. Fascinující kniha o aktivním stárnutí nejen pro seniory, ale doslova a do písmene pro každého.
Kniha „Jak utéct času?“ není titulem o sportu v pozdním věku, ale návodem jak vést šťastný a spokojený život. A k němu sport neodmyslitelně patří. Nezáleží na tom, zda se začnete hýbat v deseti nebo v šedesáti. Lidské tělo představuje geniální systém, který zakrní, nebudeme-li ho překvapovat novými výzvami, ale i poletech nečinnosti se úžasným způsobem dokáže zotavit. „Nemusíte dosahovat světového rekordu, ale pokud si prodloužíte četbou této knihy život o jediný den, nebyla to marná investice. A o kolika jiných knihách to můžeme říci,“ říká Tomáš Dimter, Product Manager divize Knihy, vydavatelství Mladá fronta.
Knihu vydalo vydavatelství Mladá fronta. Titul navazuje na světové bestsellery o běhání a zdravém životním stylu „Zrozeni k běhu“ a „Hledání ultra“. Přeložil Jiří Balek. Cena 299 korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?