Jaroslav Krákora: Poslanec Šťastný nepřesně informuje veřejnost, e cigareta je cestou k eliminaci brutálních důsledků kouření tabáku

11. 4. 2013 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
„Vaping neboli užívání elektronické cigarety může být cestou k eliminaci brutálních důsledků kouření tabáku u závislých na nikotinu a poslanec Boris Šťastný nepřesně informuje veřejnost, když před vaporizéry varuje,“ uvedl dnes místopředseda Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Jaroslav Krákora (ČSSD).


„Absolutní zákaz kouření je nereálný, odborníci se shodují, že cestou k eliminaci negativních důsledků kouření je léčba nebo užívání elektronické cigarety,“ uvedl poslanec Jaroslav Krákora.

Důsledky inhalování par z vaporizérů, tzv. elektronických cigaret, jsou nesrovnatelně lehčí než při kouření tabáku a e-cigarety tak mohou významně snížit neblahé důsledky kouření na zdraví obyvatel, riziko pasivního kouření je zcela vyloučeno.

Podle českých odborníků mohou také pomoci kuřákům v odvykání kouření, zaznělo na včerejším semináři pro zákonodárce, který uspořádal Zdravotní výbor PSP ČR pod záštitou jeho místopředsedy Jaroslava Krákory a Svaz vapingu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?