Jednej rychle. Zachraň život.

2. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

15. 5. v 15 hodin byl v City Tower v Praze zahájen druhý ročník kampaně „Jednej rychle. Zachraň život.“ probíhající pod záštitou České kardiologické společnosti a MZ ČR.




Co by měl znát každý

Datum 15. 5. asociuje číslo zdravotnické záchranné služby v České republice. „Číslo 155 tísňové linky zdravotnické záchranné služby by měl znát každý. A stejně tak by měl každý vědět, že je potřeba reagovat neodkladně,“ říká ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje MUDr. Martin Houdek, která se na letošním ročníku kampaně „Jednej rychle. Zachraň život.“ podílí.

Čtyři kritické faktory při infarktu

Kampaň cílí na čtyři kritické oblasti, které v případě srdečního infarktu hrají zcela zásadní roli: znalost příznaků, rychlé jednání, přivolání záchranky a zajištění nejvhodnější léčby. Ke kampani se letos připojí řada organizací, které její myšlenku podpoří pochody pro zdraví, aktivitami pro rodiny s dětmi a přednáškami. V rámci kampaně bude probíhat i výuka laické resuscitace a často i měření EKG a krevního tlaku. Kampaň vyvrcholí na konci září v Praze u příležitosti Světového dne srdce.
Vzdělávací kampaň „Jednej rychle. Zachraň život.“ je součástí iniciativy „Stent for Life“, unikátní evropské platformy zaměřené na zlepšení dostupnosti život zachraňující léčby u pacientů s akutním srdečním infarktem. Více informací najdete na: www.infarktneceka.cz, www.stentforlife.com

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?