Jihočeský kraj koupí záchranné službě sanitky za 16 mil. Kč.

17. 1. 2013 7:59
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihočeská záchranná služba letos zmodernizuje svůj vozový park o deset nových sanitek. Jejich pořízení přijde na 16 milionů korun. Investici uhradí zřizovatel Jihočeský kraj, který s částkou počítá v rozpočtu, řekla ČTK mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.


Vozový park musejí podle ní záchranáři obměňovat pravidelně. „Každý rok bychom měli vyřadit desetinu sanitek a pořídit místo nich nové,“ uvedla Kafková. Jihočeská záchranná služba má k dispozici 55 velkých a deset malých sanitních vozů.

Loni se však kvůli průtahům s výběrovým řízením vozový park neobměnil. „Tím pádem nám vzrostly náklady na opravy a údržby starších sanitek,“ řekla Kafková. Jihočeští záchranáři loni najezdili se svými sanitkami 2,224.000 kilometrů.

Letos do vozového parku přibude deset sanitek typu Volkswagen Transporter s náhonem na všechna kola.

„Dále plánujeme také výměnu podvozků u dvou starších vozů tohoto typu,“ řekla Kafková.

Jihočeští záchranáři vyjíždějí k případům z 27 stanovišť v kraji. Letos by měla začít stavba nového heliportu na letišti v Plané u Českých Budějovic. Zároveň by tam také mělo vzniknout nové výjezdové místo. Jihočeští záchranáři každý rok zasahují u více než 65.000 případů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?