Jihočeský R-Itareps míří do Silicon Valley

29. 9. 2016 16:09
přidejte názor
Autor: Redakce

Nezisková organizace Fokus z Českých Budějovic, která v dubnu vyhrála se svým projektem R-Itareps třetí ročník akceleračního programu Laboratoř Nadace Vodafone, míří na mezinárodní konferenci Social Capital Markets do San Franciska.




Mobilní aplikace R-Itareps je určena lidem s psychózou (schizofrenií). Jejím cílem je umožnit dlouhodobě a kontinuálně sledovat vývoj zdravotního stavu u takto nemocného člověka a tím zamezit dlouhodobým opakovaným pobytům v psychiatrických léčebnách.

Investoři i cenné zkušenosti

Právě tato aplikace a pokrok, který v rámci akceleračního programu zaznamenala, byl porotou ohodnocen absolutním vítězstvím. Zástupci projektu tak kromě výhry ve výši 350 000 Kč, kterou plánují využít na další vývoj aplikace a propagaci tématu psychóz, získali také možnost zúčastnit se mezinárodní konference pro společensky prospěšné projekty Social Capital Markets konané od 13. do 16. září v San Francisku. Zde, přímo v Silicon Valley, představí svůj projekt potenciálním investorům a zároveň získají cenné zkušenosti z mezinárodního prostředí společensky prospěšných firem.

Nadnárodní rozměr

„Spojení nápadu, šikovných lidí a komunikačních technologií dává základ pro to, aby projekty uspěly na trhu a pomáhaly lidem. Pro jejich úspěch je ale důležitý také nadnárodní rozměr a není lepšího místa z pohledu technologie než Silicon Valley,“ říká prozatímní viceprezident pro technologie z Vodafone ČR Jiří Švarc, který byl jedním z členů poroty. Spolu s R-Itareps pojedou do San Francisca také zástupci z 2. a 3. místa, konkrétně projekty Lepší místo a Naviterier Conversation.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?