Jihomoravský kraj zahájil rozsáhlou kontrolu v Nemocnici Břeclav

26. 10. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihomoravský kraj zahájil rozsáhlou kontrolu v Nemocnici Břeclav. Její část se odehrála v noci na pátek. Pracovníci kraje zajistili množství dokumentů. Už provedli také personální pohovory. O kontrole informoval hejtman Michal Hašek (ČSSD) na sociální síti Facebook.


V poslední době podle něj přibylo podnětů k chodu nemocnice, které kraj jako zřizovatel dostával.

Mluvčí nemocnice Radomíra Schweitzerová důvody kontroly ani její průběh komentovat nechtěla. ČTK řekla, že představitelé nemocnice se vyjadřovat nebudou, vše je prý v kompetenci zřizovatele. Ani kraj ale podle Haška nyní další informace neposkytne, přinejmenším do skončení kontroly a projednání jejích výsledků.

„Za zřizovatele potvrzuji, že s ohledem na nárůst podnětů k práci nemocnice nařídil zřizovatel provedení mimořádné kontroly zaměřené komplexně na chod nemocnice. Začátek kontroly v nočních hodinách měl za cíl co nejméně narušit denní chod nemocnice a poskytování zdravotní péče,“ uvedl Hašek.

Nemocnice Břeclav obsluhuje spádovou oblast, ve které žije asi 130.000 lidí. Má 12 lůžkových oddělení s celkovou kapacitou 419 lůžek. Ročně v průměru hospitalizuje 20.500 pacientů. Celkem zaměstnává asi 800 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?