Jihomoravští záchranáři od ledna zruší stávkovou pohotovost

6. 12. 2018 7:36
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihomoravští zdravotničtí záchranáři od 1. ledna, kdy nastoupí nová ředitelka záchranné služby, odvolají stávkovou pohotovost. Řekl to předseda odborů Bohuslav Zrza.


Stávkovou pohotovost vyhlásili odboráři v červenci 2016, poukazovali na odchod lékařů, rušení posádek, údajně přehnanou kontrolu a špatnou komunikaci s vedením. Část zaměstnanců požadovala odchod dosavadního ředitele Milana Klusáka, který stojí v čele záchranky devět let. Jiná část zaměstnanců se ale postavila za ředitele. Klusák na konci roku odejde do penze. Nahradí jej dosavadní náměstkyně pro zdravotní péči Hana Albrechtová, kterou na základě výběrového řízení v pondělí jmenovali jihomoravští radní.

"Od ledna po dohodě s výborem ukončíme stávkovou pohotovost, aby měla nová ředitelka klid na práci. Budeme se s ní snažit spolupracovat, ale budeme požadovat i konkrétní činy, které jsme chtěli po jejím předchůdci, ale neuspěli jsme," uvedl Zrza. Kromě zlepšení komunikace budou záchranáři požadovat například obměnu inspektorů provozu.

V uklidnění mezilidských vztahů doufá i nově jmenovaná ředitelka Albrechtová. "Byla bych moc ráda, kdyby se situace, co se interpersonálních vztahů týče, uklidnila. Pro řadové zaměstnance se nic nezmění, chtěla bych navázat na koncepci a rozvoj záchranky tak, jak je nastaven," řekla České televizi Albrechtová.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?