Jindřichohradecká nemocnice chystá stavbu nového pavilonu

12. 10. 2012 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Jindřichově Hradci chystá stavbu nového pavilonu. Objekt, jehož vybudování bude stát 184 milionů korun, poskytne zázemí pro internu, chirurgii, neurologii, ortopedii a urologii.


Stavba by měla začít ještě letos, její dokončení nemocnice plánuje do konce příštího roku, řekl předseda jejího představenstva Miroslav Janovský.

V novém objektu vznikne 162 lůžek. Stavba pavilonu počítá také s vybudováním koridoru, který zajistí propojení všech dosavadních traktů nemocnice. „Tím se nám podaří vytvořit funkční monoblok, což rozhodně přispěje k větší spokojenosti pacientů i našich zaměstnanců,“ řekl Janovský.

Náklady na výstavbu zajistí z větší části Jihočeský kraj. Ten dá na projekt 164 milionů korun. „Investice do zdravotnictví jsou jednou z hlavních priorit současného vedení kraje. Asi nikdo nepochybuje o tom, že peníze vynaložené na modernizaci jindřichohradecké nemocnice představují smysluplnou a potřebnou investici, která se vyplatí nejen obyvatelům Jindřichohradecka, ale i dalším Jihočechům,“ uvedl hejtman Jiří Zimola (ČSSD).

Osm nemocnic zřizovaných Jihočeským krajem loni hospodařilo se ziskem 85,4 milionu korun. Je to zhruba o 33 milionů korun více než v roce 2010. Jindřichohradecká nemocnice loni vykázala zisk 1,7 milionu korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?