Julínek řeší "sabotáž" s chřipkovou vakcínou

20. 9. 2006 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Očkování proti chřipce pro důchodce a lidi z ústavů sociální péče se snaží zajistit ministr zdravotnictví Tomáš Julínek. "Ta situace je krizová, díky sabotáži pana Ratha," říká Julínek. Proti sezonní chřipce dovezou letos . rmy do Česka 765 000 vakcín. Je jich stejně jako loni...


Praha - Většina z nich dorazí do lékáren v půlce října, jen dodávka pro klienty ústavů bude mít měsíční zpoždění kvůli exministru Davidu Rathovi: ten totiž výběrové řízení na nákup právě této dodávky vakcín zrušil.

Loni šly vakcíny proti sezonní chřipce na dračku. „Lidé se báli ptačí chřipky a kupovali jako diví vakcínu proti té běžné. To se letos může klidně zopakovat,“ prorokuje Jan Jelínek z krizového štábu zdravotníků, který se včera s Julínkem sešel. Rád by, aby byly vakcíny na předpis k dostání.

Někdejší Rathovi odpůrci včera našli s Julínkem společnou řeč. „Některé vyhlášky vnímáme jako špatné,“ potvrdil prezident České lékárnické komory Lubomír Chudoba. Narazili jen u tří z deseti projednávaných bodů. „Některé věci jsou z pohledu ministerstva zatím nesplnitelné,“ říká Julínek s tím, že přímé dopady Rathových vyhlášek ovlivnit nemůže.

Pražský deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?