Karlovarská nemocnice dostane přístroje pro iktové centrum

24. 1. 2013 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Iktové centrum karlovarské nemocnice, které pečuje o pacienty s cévní mozkovou příhodou, požádá o dotaci na přístrojové vybavení. Mohlo by tak získat kolem 22 milionů korun.


Pořízení přístrojů předfinancuje Karlovarský kraj, řekl ČTK hejtmanův náměstek Miloslav Čermák (ČSSD).

„Nemocnice může získat peníze z Integrovaného operačního programu ministerstva zdravotnictví. Ten umožňuje získat prostředky na vybavení iktových center,“ uvedl Čermák. Spoluúčast kraje bude na celkových nákladech 15 procent, což představuje částku zhruba 3,7 milionu korun.

V Karlovarském kraji jsou dvě iktová centra. První vzniklo v sokolovské nemocnici v roce 2011, druhé v polovině loňského roku vzniklo v nemocnici v Karlových Varech. „Sokolovská nemocnice už dotaci získala loni, nyní o stejné prostředky požádá i karlovarská,“ dodal Čermák.

Síť iktových center má zaručovat vysokou kvalitu léčby mozkových příhod. Osvědčení vydalo ministerstvo karlovarské nemocnici zatím do konce roku 2013. Do té doby musí nemocnice splnit několik podmínek, navýšit počet lůžek na neurologickém oddělení, zajistit na neurologické jednotce intenzivní péče ultrazvuk, ale hlavně zařídit nové oddělení akutní rehabilitace.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?