Karlovarská nemocnice může posunout termín ukončení centralizace

1. 9. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj uspěl na podruhé s žádostí o prodloužení termínu dokončení centralizace nemocnice v Karlových Varech. Regionální rada Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad schválila posun termínu o měsíc, na 18. listopad. To by mělo umožnit bezproblémové dokončení stavby za 121 milionů korun.


ČTK to potvrdila mluvčí úřadu ROP Severozápad Eliška Štádlerová.

„Díky rozhodnutí rady je možnost prodloužit dodavateli termín dokončení stavby o zhruba tři týdny. Tak by se mohlo dodavateli stavby podařit vyřešit zdržení, které způsobil například nález azbestu po odkrytí střechy jednoho z objektů. Navíc kraj bez problémů dodrží podmínky smlouvy o poskytnutí dotace z ROP Severozápad. Projekt by měl podle informací zhotovitele být do poloviny listopadu dokončen,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik (ČSSD).

Regionální rada schválila i podmínky, za kterých budou moci žadatelé o prodloužení svých projektů požádat. „Podmínkami, doufám, se nám podaří eliminovat riziko pravděpodobného nedočerpání finančních prostředků z ROP Severozápad vyplývající z případného nedokončení těchto projektů ve stanovených termínech,“ dodala ředitelka Úřadu Regionální rady Jana Havlicová.

„Jedná se o posuny termínu například z důvodu mimořádných, nepředvídatelných nebo nezaviněných událostí ze strany příjemce. Prodloužení ale také může být zaviněno ze strany třetího subjektu,“ uvedla Havlicová.

Centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici zahrnuje rekonstrukci a dostavbu stávajícího pavilonu B, do kterého by se po ukončení stavebních prací měly v závěru letošního roku přestěhovat dětské oddělení, ambulance i lůžková část ORL a infekční oddělení. Dále projekt zahrnuje přístavbu jednoho patra pro infekční oddělení nemocnice nad částí pavilonu B a také nástavby pro ORL.

Z celkových 121 milionů korun na stavbu přispívá ROP Severozápad 85 miliony korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?