Karlovarskou krajskou nemocnici povede Josef März

18. 4. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarskou krajskou nemocnici a.s. (KKN) povede od 1. května dosavadní lékařský ředitel Josef März. Rozhodla o tom rada Karlovarského kraje. März nahradí Petra Svobodu, který na základě své rezignace končí ve funkci generálního ředitele k 30. dubnu. Jestli März ve funkci setrvá trvale, bude ale jasné až po jednání zastupitelstva, které se sejde 24. dubna, řekl dnes ČTK náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák.


Po odvolání Svobody vedení kraje mluvilo o výběrovém řízení na nového ředitele krajských nemocnic v Chebu a Karlových Varech. „Počkáme na jednání zastupitelstva, kde bychom měli probírat budoucnost krajských nemocnic. Chtěli jsme do té doby mít někoho, kdo nemocnice povede,“ uvedl Čermák.
Rada Karlovarského kraje také s účinností od 1. května 2014 zvolila členem představenstva KKN primáře Radiodiagnostického oddělení Jiřího Hoffmanna. Ten nahradí k 1. květnu v tříčlenném představenstvu Petra Svobodu. V představenstvu zůstane März a Dagmar Divišová.
„Vedení kraje očekává od pozměněného představenstva KKN kroky vedoucí k ekonomické a finanční stabilizaci nemocnice a zvýšení její výkonnosti a současně realizaci dalších opatření, které krajská rada doporučuje schválit zastupitelstvu kraje. Představenstvo KKN by mělo předložit radě kraje a následně ke schválení na červnové zasedání zastupitelstvu finanční a materiálně technické podmínky nutné pro zachování současné struktury a organizace řízení akutní lůžkové zdravotní péče, včetně finančních požadavků KKN na Karlovarský kraj,“ doplnil Čermák.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?