Karlovarský kraj pokračuje v modernizaci sokolovské nemocnice

14. 3. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Další desítky milionů korun chce v letošním roce dát Karlovarský kraj do modernizace sokolovské nemocnice. Patří kraji, ale provozuje ji soukromá společnost Nemos. První letošní investicí byla výměna dvou výtahů, zásadnější stavební akce ale teprve nemocnici čekají, sdělil ČTK hejtman Karlovarského kraje Martin Havel (ČSSD).


Dva nové výtahy slouží pacientům i personálu v pavilonech B a E. „Náklady na modernizaci výtahů činily 2,6 milionu korun bez DPH. Cenu se podařilo oproti předpokladu snížit téměř o třetinu,“ uvedl Havel. Smlouva s dodavatelskou společností Schindler CZ se podepisovala už loni v srpnu, do konce roku zhotovitel výtahy vyráběl. Stavba včetně instalace bezpečnostních prvků skončila letos na konci února.

Zároveň kraj připravuje v sokolovské nemocnici další stavební akci. „Kompletní rekonstrukce za přibližně 50 milionů korun čeká lůžkové chirurgické oddělení v pavilonu B. Nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele stavebních prací, s jejich zahájením se počítá v dubnu,“ dodal hejtman.

Po úpravách, které potrvají zhruba sedm měsíců, vzniknou dvě zmodernizované chirurgické stanice s 41 lůžky a s potřebným technickým zázemím. Za dalších asi 10 milionů korun se Karlovarský kraj v areálu sokolovské nemocnice vypořádá s neutěšeným stavem opěrné zdi a chodníku nad pavilonem C.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?