Karlovarský kraj přestavuje dalkší objekt v sokolovské nemocnici

19. 2. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové ambulance, stacionář i upravené oddělení mamografie vzniká v sokolovské nemocnici rekonstrukcí pavilonu C. Náklady na přestavbu mají dosáhnout celkem 13,5 milionu korun. Hotová by měla být na začátku května, řekl při kontrolním dnu na stavbě hejtmanův náměstek Martin Havel (ČSSD).


Nemocnice patří kraji, ale provozuje ji soukromá společnost Nemos.

„Do prvního nadzemního podlaží budou soustředěny chirurgické, ortopedické, interní a neurologické ambulance. Do nových prostor bude přesunuta rovněž sádrovna, pohotovost pro děti a dospělé. Chybět nebude ani provozní zázemí včetně toalet pro personál a veřejnost,“ uvedl Havel.

Rekonstrukce začala v lednu a zatím se proinvestovalo 864.000 korun. V budově, kde kdysi bylo oddělení nukleární medicíny, se kompletně mění vnitřní uspořádání, rozvody elektřiny, vody i tepla. Částečnou přestavbou prochází i první podzemní podlaží, kde je sterilizace. Ta se nyní musí dělat v nemocnici v Ostrově, kterou také provozuje společnost Nemos.

Rekonstrukce je o to komplikovanější, že se po sundání omítky a podlah ukázala řada stavebních nedostatků objektu, které vznikly při jeho stavbě.

V uplynulém roce bylo do sokolovské nemocnice investováno kolem 40 milionů korun. Na podzim 2013 byla například dokončena obnova pavilonu G, kde sídlí ředitelství nemocnice, přebudované už je také ambulantní a lůžkové rehabilitační oddělení v pavilonu D, které slouží především pacientům po cévní mozkové příhodě.

Karlovarský kraj plánuje do investic v Nemocnici Sokolov vložit letos dalších 50 milionů korun. Krajských investic se dočká také pavilon B, kde je třeba vyměnit okna a zateplit objekt, rekonstruovat se bude lůžkové oční oddělení, ARO a porodnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?