Karlovarský kraj přispěje ztrátovým oddělením nemocnic 110 mil.Kč

14. 6. 2019 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj i letos pomůže nemocnicím v Karlových Varech, Chebu, Ostrově a Sokolově financovat provoz ztrátových oddělení. Na provoz prodělečných, nicméně klíčových oddělení chce letos dát zhruba 110 milionů korun. Návrh krajské rady ještě musí schválit zastupitelstvo, řekl krajský radní Jan Bureš (ODS).


"Navrhujeme zastupitelstvu, aby byla podpořena právě ta unikátní oddělení v jednotlivých nemocnicích. Konkrétně jsou to v nemocnici v Karlových Varech oddělení infekční, kožní, plicní a k tomu jsme ještě přidali internu, aby v krajské nemocnici fungovala. Nemocnici v Karlových Varech podpoříme částkou 44,5 milionu korun," řekl Bureš. Krajská nemocnice by tak od kraje měla letos obdržet víc než 71 milionů korun. "V nemocnici Cheb je pro nás klíčové oddělení ARO, které drží celou nemocnici. Poskytneme tam téměř 27 milionů korun," doplnil radní.

Kraj pomůže také nemocnicím, které spravuje společnost Nemos. V Sokolově chce kraj podpořit oční oddělení a oddělní soudního lékařství, počítá tam s částkou 21,5 milionu korun. V Ostrově přispěje 13,6 milionu korun na podporu činnosti oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče.

Letošní rok by měl být podle Bureše posledním, kdy se příspěvek schvaluje až v jeho průběhu. Na příští rok už by měly nemocnice dodat odhad hospodaření jednotlivých svých oddělení předem, aby se kraj i s ohledem na vlastní rozpočet mohl rozhodnout, která oddělení podpoří.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?