Karlovarský kraj protestuje proti rušení krajské pobočky VZP

28. 3. 2010 9:44
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj protestuje proti rozhodnutí Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) zrušit krajské ředitelství v Karlových Varech. To by mělo od 1. dubna spadat administrativně pod plzeňské ředitelství.


Podle mluvčí VZP Jiřího Roda se to ale klientů VZP nijak nedotkne.
S tím ale hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný nesouhlasí. „Překvapuje mě, že jsem se tu zprávu nezvěděl z kuloárů. VZP s námi o tom ani nejednala, ani nám to neoznámila,“ řekl dnes ČTK Novotný.
Začlenění Karlovarského kraje pod plzeňské ředitelství VZP nebude znamenat rušení karlovarské pobočky. Úředníci zde nadále zůstanou. Kraj ale nebude mít svého krajského ředitele a administrativně bude spadat pod Plzeň.
„Obáváme se toho, že až když se budou peníze dávat na jednu hromádku pro oba kraje, tak na tom Karlovarský kraj bude hůře. Myslím si, že by každý kraj měl mít své ředitelství,“ míní hejtman Novotný, který se už obrátil dopisem na správní i dozorčí radu VZP.
Podle mluvčí VZP pro Plzeňský kraj Martiny Lomické jsou ale obavy Karlovarského kraje zbytečné. „Pro klienty, lékaře, zdravotnická zařízení i pojištěnce, se nic měnit nebude. I nadále budou v kraji fungovat všechna tři pracoviště. Jediný rozdíl bude v tom, že management se přestěhuje do Plzně,“ řekla dnes ČTK Lomická.
O začlenění Karlovarského kraje pod plzeňské ředitelství rozhodla správní rada VZP. Podle Lomické z ekonomických důvodů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?