Karlovy Vary přidají kraji na dostavbu karlovarské nemocnice

9. 9. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Zastupitelé Karlových Varů odsouhlasili prvních pět milionů pro Karlovarský kraj na nástavbu plicního oddělení karlovarské nemocnice. Jde o první příspěvek města pro krajskou nemocnici. Jestli ji finančně podpoří i v dalších letech, bude ještě záležet na jednáních v zastupitelských klubech, řekl na jednání zastupitelstva primátor Petr Kulhánek (KOA).


Kraj požádal město o celkem 15 milionů korun. Protože ale město s takovým výdajem v rozpočtu nepočítalo, uvolní nyní pět milionů. „Peníze na příští rok budou jedním z bodů, se kterým půjdeme při přípravě rozpočtu do zastupitelských klubů,“ uvedl Kulhánek.

Další finanční podporu pro karlovarskou nemocnici, která patří kraji, a ne městu, podpořil náměstek primátora Michal Riško (ČSSD). „Je to naplnění našeho volebního programu. Sokolov i Cheb podporují nemocnice ve svých městech také a několikanásobně více než Karlovy Vary,“ řekl.

Na nástavbu plicního oddělení chce kraj využít peněz, které má přislíbeno od státu. Z celkových 50 milionů korun by mělo jít zhruba 13,5 milionu na modernizaci vozidel záchranné služby a zbytek právě na nástavbu plicního oddělení. Nástavba má ale stát přes 50 milionů, proto musí kraj část peněz získat z jiných zdrojů.

Ačkoli prvních pět milionů odsouhlasili karlovarští zastupitelé už dnes, nástavba je zatím ve stádiu zpracování projektu. Podle mluvčího Karlovarské krajské nemocnice Vladislava Podrackého se se stavbou počítá až v příštím roce. „V příštím roce by také měla být dokončena. Je to totiž také jednou z podmínek státní dotace,“ řekl ČTK.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?