KKN v loňském roce zvýšila ztrátu hospodaření

16. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Karlovarská krajská nemocnice (KKN) loni prohloubila svou ztrátu na 131,45 milionu korun, jak vyplývá z účetní uzávěrky. Krajská rada proto rozhodla o vypsání výběrového řízení na tři manažerské posty v nemocnici.




Specifika kraje

KNN, jež spojuje nemocnice v Karlových Varech a Chebu, se dlouhodobě potýká se špatnými hospodářskými výsledky. Podle krajského radního pro zdravotnictví Miloslava Čermáka jsou na vině nejen špatně nastavená úhradová vyhláška, ale i další faktory. Patří mezi ně závazky z minulosti i specifika Karlovarského kraje, jenž nedisponuje žádnou fakultní nemocnicí, která by byla zaštítěna ministerstvem zdravotnictví.
„Úzce specializovaná nákladná péče je tudíž v našich nemocnicích dostupná, zároveň je ale pro ně velkou finanční zátěží,“ uvedl pro naši redakci radní Čermák.

Hledají se ředitelé

Krajská rada se proto rozhodla vzít výběr manažerů do vlastních rukou. Chce sestavit nový tým odborníků, který by nemocnici vyvedl ze ztrát. „Zodpovědnost bude rozložena, protože není v možnostech jednoho člověka zodpovídat za takový objem práce,“ dodal Miloslav Čermák. Výběrové řízení bude vypsáno na posty tří manažerů krajských nemocnic: ekonomického ředitele, provozně technického ředitele a ředitele kontroly. Podle radního mohou být výběrová řízení po splnění všech náležitostí vypsána v následujících týdnech. Nejbližší možný termín nástupu manažerů do funkcí je dle jeho slov 1. srpen 2014.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?