Klaudiánova nemocnice má našlápnuto do plusových čísel

7. 8. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Plus je vždycky lepší než minus. Co se čísel týče, tak určitě. Díky nové úhradové vyhlášce si tak čísel se znaménkem plus užívají nemocnice ve středních Čechách hojně.


Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi sice ještě celkově v plusu není, ale její hospodaření do červených čísel přímo pádí.

„V prvním pololetí letošního roku sice ještě skončila asi s pětimiliónovou ztrátou, ale v roce minulém, ve srovnatelném období, měla ztrátu 26,5 miliónu korun. To je ohromné zlepšení,“ zveřejnil ve své tiskové zprávě Středočeský kraj, a to slovy radní pro zdravotnictví Jiřiny Fialové.

V červených číslech je také nemocnice v Příbrami, i když u ní se očekává, že svůj milión v minusu srovná do konce letošního roku. Všechny ostatní nemocnice v kraji jsou ziskové. Boleslavská nemocnice tak z tohoto hodnocení zatím vychází nejhůř.

Jak jsme se ale dozvěděli od mluvčí nemocnice Kamily Hamáčkové, v blízké době by se situace mohla zvrátit.

„Nechceme předjímat, jak dopadnou jednání s pojišťovnami, nicméně hodnoceni za poslední půlrok, které kraj zveřejnil, vychází zejména z toho, ze nemocnice byla ve ztrátě v lednu. Po všechny další letošní měsíce skončila s kladným výsledkem, ztrátu se nám tedy zatím úspěšně daří snižovat,“ řekla pro Boleslavský deník mluvčí Klaudiánovy nemocnice Kamila Hamáčková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?