Komise doporučila za ředitele Homolky primáře Šetlíka

8. 3. 2012 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Na místo nového ředitele prestižní pražské Nemocnice Na Homolce doporučila výběrová komise primáře tamní neurochirurgie Michala Šetlíka, informoval dnes server lidovky.cz. Podle zjištění ČTK se do konkurzu přihlásil také odvolaný ředitel Vladimír Dbalý, ale neuspěl.


Šetlíka doporučila komise deseti hlasy z 19.

Mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň nechtěl pořadí stanovené komisí komentovat. ČTK řekl, že do konkurzu se přihlásilo 11 uchazečů, komise jako poradní orgán ministra stanovila jejich pořadí. Pro ministra je jen jedním z podkladů pro rozhodnutí. Nového ředitele by mohl jmenovat v řádu týdnů, vybrat může i někoho s menším počtem hlasů, uvedl mluvčí.

Podle zdroje serveru má Šetlík velkou podporu ministerstva. Na druhém místě v soutěži o místo ředitele Homolky skončil profesor Josef Vymazal z tamní radiologie.

Heger odvolal Dbalého v půli ledna z funkce bez udání důvodu. „Ministerstvo důkladně zvážilo situaci a domnívá se, že management nemocnice by měl do dalšího období získat nový a silný mandát, který vzejde z transparentního výběrového řízení,“ uvedl tehdy Heger.

Neoficiálně se spekulovalo o tom, že za odvoláním stály nejasnosti kolem veřejných zakázek. Začátkem roku dostala nemocnice pokutu 30.000 od antimonopolního úřadu za to, že nevypsala otevřenou soutěž na právní služby. Management nemocnice se závěry úřadu nesouhlasil, proti pokutě se ale neodvolal. Dbalý sankci zaplatil ze svého.

Homolka trvale hospodaří se ziskem, nikdy nebyla zadlužena a platy tamních lékařů a sester patří k nejvyšším v zemi. Nosnými programy je léčba nemocí kardiovaskulárních a neurologicko-neurochirurgické povahy. Na Homolce funguje v Česku ojedinělý Lexellův gama nůž.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?