Kompresní systémy Lympha Press

16. 6. 2016 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Přístroje a aplikátory Lympha Press jsou profesionální systémy pracující na principu kompresivní terapie a jsou určeny zejména pro zdravotnická zařízení a odborná rehabilitační pracoviště. Jsou určeny lékařům, profesionálům v oblasti zdravotnictví, fyzioterapeutům, lymfoterapeutům (Lympha Press Optimal a Lympha Press Mini).


Advertorial

Součástí nabídky jsou také kvalitní varianty přístrojů určené pacientům na domácí péči (Lympha Press PCD). Tyto systémy vyrábí přední světový výrobce zdravotnické techniky společnost Mego Afek, která se na presoterapii specializuje již téměř 50 let. Přístroje Lympha Press mají evropskou zdravotní certifikaci CE (číslo 0344) a jsou přihlášeny v ČR do Registru zdravotnických prostředků SÚKL pod číslem 00103632. Používají je přední světoví odborníci, například v Německu Dr. med. Franz-Josef Schingale na klinice Lympho-Opt nebo v ČR Institut klinické a experimentální medicíny a přední lymfologické pracoviště Centru preventivní medicíny MUDr. René Vlasáka.

Přístroje Lympha Press dokáží velmi realisticky napodobit klasickou manuální lymfodrenáž i rekondiční masáž. Uplatňují se zejména v oborech lymfologie, angiologie, flebologie, dermatologie a léčebné rehabilitace. Unikátní je patentovaný program Pre-therapy, který pomáhá před samotnou terapií uvolňovat lymfatické uzliny v tříslech (nohavice) a v podpaží (bunda). Programové vybavení umožňuje provozovat přístroje v režimu GRADIENT (graduovaný snižující se tlak), kdy zvolený tlak v komorách návleku kontrolovaně klesá od periferie k centru, anebo WAVE (vlna), kdy přístroje plní tlakem vždy pouze tři komory najednou a vlna opakovaně postupuje od distálních k proximálním částem končetin.
Produktová řada Lympha Press nabízí přístroje několika kategorií rozdělených podle účelu a indikace, všechny mají nastavitelný tlak podle druhu terapie. K těmto přístrojům jsou variabilně použitelné čtyř- až čtyřicetikomorové návleky.

Nejpoužívanějším aplikátorem jsou čtyřiadvacetikomorové kalhoty Lympha Pants na obě dolní končetiny a abdominální oblast se zaměřením na tříselné uzliny. Kalhoty jsou v jednom kuse, mají možnost nastavení tří velikostí a zapínání robustními zipy s možností rozšíření pomocí rozšiřovacích pásů. Tím je docíleno, že lymfa je stimulována stále stejným tlakem bez poklesu v mezikomorovém prostoru a terapie probíhá bez jakéhokoli přerušení od nártů přes dolní končetiny, třísla až po břišní oblasti. Na stejném principu jako kalhoty je konstruována bunda Lympha Jacket určená na horní polovinu těla, tedy trup a paže. Bunda má také 24 překrývajících se komor a uvolňuje lymfatické uzliny v podpaží (axily). Pro nadstandardní velikosti postavy je určen tzv. lymfodrenážní pytel Lympha Pod, který má 40 komor a výrobce uvádí, že je určen pro pacienty nad 130 kg. Další kompresní návleky bývají používány pro lokální terapie nebo podle jednotlivých indikací.

Veškeré informace o přístrojích a aplikátorech naleznete na webových stránkách:www.lympha-press.cz
Výhradním distributorem v České republice je firma Beauty Systems, s. r. o., která nabízí i možnost předvedení všech těchto přístrojů i na vašem pracovišti.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?