Končící rektorka ZČU povede fakultu zdravotnických studií

17. 12. 2014 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Děkankou Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) bude končící rektorka školy Ilona Mauritzová. Zvolil ji v opakované volbě akademický senát fakulty. V tajném hlasování získala 11 hlasů od 11 přítomných senátorů.


Do funkce nastoupí 28. března 2015 a fakultu povede po následující čtyři roky, tedy do roku 2019. ČTK o tom informovala mluvčí univerzity Kamila Kolářová.

„Ilona Mauritzová se tak vrátí po skončení funkčního období rektorky ZČU na svoji domovskou fakultu, v jejímž čele již stála v letech 2008 až 2011,“ uvedla.

První a druhé kolo volby kandidáta na děkana fakulty zdravotnických studií se konalo 8. prosince. O funkci se ucházeli tři zaměstnanci, ani jeden však nezískal potřebnou nadpoloviční většinu hlasů všech senátorů. Akademický senát fakulty proto vyhlásil opakovanou volbu.

Ilona Mauritzová vystudovala pedagogickou fakultu v Plzni, později složila rigorózní zkoušku v oblasti pedagogiky, psychologie a společenských věd. Získala rovněž titul Ph.D. v oblasti veřejného zdravotnictví a ve stejném oboru se v roce 2010 habilitovala. V roce 2002 založila v Plzni první soukromou vysokou zdravotnickou školu v ČR. Ta se roku 2008 sloučila se ZČU jako fakulta zdravotnických studií a Mauritzová se stala její děkankou. Od roku 2011 stojí v čele ZČU jako rektorka. V této funkci ji od března 2015 vystřídá nově zvolený kandidát na rektora Miroslav Holeček.

Fakulta zdravotnických studií nabízí vzdělání v nelékařských zdravotnických oborech. V současné době má přibližně 800 studentů bakalářského a navazujícího magisterského studia.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?