Konference v Brně nabízí nové metody léčby pomocí lidských buněk

10. 4. 2014 7:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové metody léčby pacientů s využitím lidských buněk jsou tématem konference Regenerativní medicína 2014, která včera začala v Brně. Při dvoudenní akci se představí 30 zahraničních a českých odborníků, řekla ČTK mluvčí pořádajícího Národního centra tkání a buněk Andrea Gutová. Podle ní se obdobná konference koná v Česku poprvé.


Centrum konferenci pořádá ve spolupráci s Fakultními nemocnicemi Brno, Ostrava, Královské Vinohrady a Nemocnicí Na Bulovce. „Na akci se představí významné osobnosti, experti, kteří zásadně ovlivňují výzkumné i léčebné výsledky v oboru, kerý využívá v léčbě lidské buňky a tkáně,“ sdělila Gutová. Vystoupí na 30 odborníků. „Z nich je 10 z České republiky a 20 ze zahraničí. Přijeli například z Německa, Slovenska, Itálie, Spojených států amerických, Izraele a dalších zemí,“ uvedla mluvčí.

Konference představí nové metody léčby pacientů s využitím lidských buněk, poskytne informace o vývoji všech oblastí regenerativní medicíny včetně výzkumu, aplikací, regulace, legislativy, mezinárodní spolupráce a obchodních záležitostí. „Cílem je propojení vědecké, akademické a komerční sféry v oblasti regenerativní medicíny, buněčné terapie a tkáňového intenýrství,“ poznamenala Gutová.

Hlavními tématy konference je léčba ischemických chorob, artrózy a dalších ortopedických indikací pomocí lidských buněk, využití kmenových buněk z pupečníkové krve a využití lidských buněk v léčbě dalších vážných onemocnění.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?