Kraj chystá investice do nemocnice v Sokolově i v příštím roce

28. 7. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj počítá s masivními investicemi do modernizace sokolovské nemocnice i v příštím roce. Nemocnice je sice v majetku kraje, ale provozuje ji soukromá společnost Nemos. V příštím roce má jít na investice v sokolovské nemocnici až 85 milionů korun, řekl novinářům hejtmanův náměstek Jakub Pánik (ČSSD).


„V letošním roce byl předpoklad investice v sokolovské nemocnici 50 milionů korun. Ale ukazuje se, že se to letos nestihne vyčerpat, protože u některých projektů se prodloužila příprava. My jsme na to reagovali tím, že nevyčerpané peníze si nemocnice může přesunout, a v příštím roce by tak mohla mít k dispozici až 85 milionů korun,“ řekl Pánik.

Letos stavbaři dokončili rekonstrukci oddělení ARO, pracuje se na modernizaci gynekologického oddělení a kraj už vybral dodavatele na rekonstrukci dalších dvou výtahů. U nich se podařilo při výběrovém řízení snížit původně odhadovanou cenu asi o třetinu.

V plánu je například rekonstrukce oddělení dlouhodobě nemocných, ale ta se zřejmě už v letošním roce nestihne, proto bude přesunuta na příští rok.

Kromě kraje, který je majitelem nemocnice, do ní vkládá peníze i Sokolovská uhelná. Nedávno dokončila v areálu nemocnice parkovací dům za 70 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?