Kraj chce mít v nemocnici 20 lůžek včasné rehabilitace

29. 4. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Projekt má značně zlepšit péči o pacienty po mozkových příhodách a těžkých operacích.


Dvě desítky akutních rehabilitačních lůžek by měly do konce tohoto roku vzniknout v novoměstské nemocnici v rámci tamního rehabilitačního oddělení.

V současné době vedení nemocnice připravuje projekt na technické a personální vybavení, který bude předložen zřizovateli, tedy vedení kraje Vysočina. „Rehabilitační oddělení dostaly za úkol od zřizovatele vytvořit všechny nemocnice v kraji Vysočina. U nás se jedná o dvacet lůžek včasné rehabilitace. Plán je zřídit toto oddělení do konce roku 2011,“ informoval mluvčí novoměstské nemocnice Roman Kratochvíl.

Kromě zastupitelů kraje Vysočina musí s projektem lůžkového oddělení souhlasit také ministerstvo zdravotnictví. Lůžkové oddělení má výrazně zlepšit poskytované služby pacientům, zejména po těžkých operacích či cévních mozkových příhodách.

Provoz akutních rehabilitačních lůžek je běžně hrazen zdravotními pojišťovnami. V souvislosti s plánovanými dvaceti akutními rehabilitačními lůžky vznikne taktéž požadavek na vyšší počet kvalifikovaných zdravotníků, jak lékařů, tak středního zdravotnického personálu.

„Informace o volných místech na plánovaném rehabilitačním oddělení jsou aktuálně uváděny na webových stránkách nemocnice v rubrice Kariéra. Vznikne tam zhruba deset pracovních míst,“ dodal Kratochvíl.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?