Kraj chce na podzim začít s rekonstrukcí chebské nemocnice

15. 6. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj začne letos s rekonstrukcí nemocnice v Chebu. Dokončí modernizaci pavilonu B, postaví další pavilon a vybuduje nová parkovací místa. Na dodavatele stavby kraj vyhlásil výběrové řízení, řekl ČTK hejtmanův náměstek Jakub Pánik (ČSSD).


„Předpokládáme, a zatím tomu harmonogram dává za pravdu, že opravdu na podzim letošního roku bychom mohli začít. A nejpozději do půlky roku 2019 by mohlo být hotovo. To znamená, že celková rekonstrukce a stavba nového pavilonu bude trvat zhruba 2,5 roku,“ řekl Pánik.

Kraj před několika lety opravil polovinu pavilonu B. Rekonstrukci druhé části doplní nový pavilon, do kterého by se měla přestěhovat nynější porodnice. Do objektu, který uvolní, by se pak mělo nastěhovat ředitelství nemocnice a do budoucna v něm kraj počítá i s lůžky následné péče. Po dokončení rekonstrukce by pak měl být zbourán objekt současného dětského oddělení.

Náklady na stavbu jsou podle projektu 440 milionů korun. Ve výběrovém řízení ale může cena klesnout. Kraj částku uhradí z vlastních zdrojů. Dalších asi 100 milionů korun má stát vybavení nemocnice, u něj se chce kraj pokusit získat dotace ze státních nebo evropských zdrojů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?