Kraj chystá modernizaci léčebny

2. 6. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Nových oken, telefonní ústředny a dalšího vybavení by se letos mohla dočkat Léčebna respiračních onemocnění ve Cvikově. Další modernizaci zařízení plánuje coby zřizovatel Liberecký kraj, který do léčebny v posledních deseti letech investoval téměř 29 milionů korun.


Léčebnu nyní pálí především energetická náročnost budovy, na které jsou některá okna stará až sto let. „Díky pozitivním změnám ve zdravotnictví, dobrým vztahům s pojišťovnami a podpoře kraje se letos otevírá velká šance částečně problém s okny vyřešit především v hlavní budově dětské léčebny,“ míní ředitel Rudolf Focke.

Léčebnu také čeká výměna technologie ve dvou čističkách odpadních vod. Ústav také potřebuje nakoupit nové bronchoskopy, varný kotel nebo pračku. Ředitel minulý týden v léčebně přivítal šestici krajských radních. Mimojiné projednávali možnosti využívání evropských dotací v rámci příhraničních projektů.

„Ty by mohly zvýšit úroveň ubytovacích kapacit, ale i poskytnout pacientům možnost se více seznámit s krásami česko­německého příhraničí,“ vysvětlil ředitel.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?