Kraj dá peníze na sály ve Znojmě

3. 4. 2012 7:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Jen čtyři jihomoravské nemocnice letos dostanou od kraje peníze na investice. Nejrozsáhlejší akcí zůstává stavba nového sídla záchranářů v brněnských Bohunicích za téměř sto osmdesát milionů korun.


„Letos dáme čtyřem vybraným nemocnicích peníze jen na nejnutnější opravy a výměnu přístrojů. Koupíme například jednotku intenzivní péče do vyškovské nemocnice,“ informoval krajský radní pro zdravotnictví Oldřich Ryšavý.

Další peníze dostane kyjovská nemocnice, kde bude pokračovat zateplování budov a rekonstrukce interny. V Hodoníně se dočkají nového zařízení na výrobu elektřiny.

„Nejnákladnější investicí bude příprava na stavbu nových očních sálů ve Znojmě, kde počítáme s rekonstrukcí nemocnice za čtyřicet milionů. Nyní zjišťujeme, kde vzít peníze,“ dodal Ryšavý. Kraj dá letos na investice ve zdravotnictví čtvrt miliardy korun.

V žádostech neuspěla například břeclavská nemocnice, která dlouhodobě žádá o peníze na nový stravovací provoz. „Je to investice v řádech milionů, kraj ale šetří, proto musíme čekat,“ řekla ředitelka Janka Bambasová.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?