Kraj nemocnici odepsal

7. 12. 2005 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Proud spekulací kolem brněnské Bakešovy nemocnice nevysychá. Včera jej přiživil hejtman Stanislav Juránek, který oznámil, že kraj hledá nové využití pro budovy nemocnice. Ta prý na konci roku ukončí činnost...


Brno Bakešova chirurgická nemocnice pravděpodobně skončí. Přijde totiž podle všeho o smlouvu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Informaci, o které se již dříve spekulovalo, včera uvedla Česká televize s odvoláním na vedení Jihomoravského kraje.

Jednání představitelů kraje, který je majitelem nemocnice, se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou zkrachovala. Pojišťovna smluvní vztah nehodlá prodloužit. “ Budeme muset hledat jiná řešení, zůstanou nám prázdné prostory nemocnice,“ uvedl hejtman Stanislav Juránek.

Ředitel Bakešovy nemocnice Tomáš Skřička včera ovšem tvrdil, že jednání ještě nebyla definitivně skončena. “ Nebudu se k tomu vyjadřovat, ale rozhodně předjímáte rozhodnutí, nic nebylo uzavřeno,“ dodal ředitel Skřička rozhořčeně.

O nejasné budoucnosti Bakešovy nemocnice se hovoří již dlouho. Na konci listopadu se například objevila na hojně diskutovaném seznamu poslance ODS Petra Tlučhoře. Nemocnice na tomto seznamu chce podle Tlučhoře zrušit ministr zdravotnictví David Rath. Ten však informaci označil za poplašnou zprávu.

O budovy Bakešovy nemocnice má zájem Masarykův onkologický ústav. Využil by je pro své pacienty. V prostorách, které by ústavu ovšem musel nejprve pronajmout kraj, chtějí onkologové zřídit oddělení jednodenní chirurgie, ubytovnu pro nemocné dojíždějící na ozařování a preventivní centrum.

Rovnost - Brněnský deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?