Kraj opraví část léčebného ústavu v Moravském Berouně

26. 8. 2013 8:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Olomoucký kraj připravuje modernizaci léčebného ústavu v Moravském Berouně na Olomoucku. Do opravy jednoho z jeho pavilonů kraj s pomocí dotací z Programu švýcarsko-české spolupráce plánuje investovat 44 milionů korun. Projekt ve čtvrtek schválila krajská rada. Naopak modernizaci léčebného ústavu v Pasece na Olomoucku hejtmanství kvůli její finanční náročnosti zatím odložilo.


Mluvčí krajského úřadu Ivan Rašťák ČTK řekl, že v pavilonu léčebného ústavu neurologicko-geriatrického v Moravském Berouně mají být opravena dvě podlaží. Na pokojích bude zřízeno sociální zařízení a modernizace se dočkají také vyšetřovny a zázemí personálu. Součástí projektu je i stavba terasy pro pacienty. „Na celou akci již bylo vydáno stavební povolení,“ uvedl.

Hejtmanství už požádalo o dotaci z Programu švýcarsko-české spolupráce, která má činit 37,5 milionu korun. Zbývajících 6,5 milionu korun uhradí kraj z úvěru od Evropské investiční banky.

Radní zatím odložili projekt rekonstrukce odborného léčebného ústavu v Pasece, který také počítá s dotací ze švýcarsko-českého fondu. „Nicméně podíl kraje by přesahoval 95 milionů korun. Radní se s ohledem na stav čerpání úvěru Evropské investiční banky a nutnost financovat řadu již realizovaných projektů rozhodli prozatím modernizaci odložit,“ dodal Rašťák.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?