Kraj podá trestní oznámení na Kozáka

8. 11. 2007 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
"Ještě není vypracovaná písemná zpráva z celého šetření, ale během středy se tak stane. Už ale máme jasno v tom, že se může jednat o trestný čin a ze zákona jsme povinni v takovém případě trestní oznámení podat," informovala ve středu Švarcová o výsledcích vlastního kontrolního šetření...


Kvůli podezření na zneužití osobních údajů podá dnes vedoucí krajského odboru zdravotnictví Věra Švarcová trestní oznámení na lékaře třebíčské nemocnice Jana Kozáka.

„Ještě není vypracovaná písemná zpráva z celého šetření, ale během středy se tak stane. Už ale máme jasno v tom, že se může jednat o trestný čin a ze zákona jsme povinni v takovém případě trestní oznámení podat,“ informovala ve středu Švarcová o výsledcích vlastního kontrolního šetření.

Krajský úřad se zabýval podnětem Radky Chovancové z Třebíče, která se cítí být poškozena, protože z nemocnice unikla lékařská zpráva jejího syna bez souhlasu rodičů. Tu měl okopírovat Kozák.

Třebíčská policie už v této věci začala šetřit, protože trestní oznámení již podal Úřad na ochranu osobních údajů.

Na policii už vypovídala i Radka Chovancová. „Předala jsem jim podklady. Myslím, že je tam více problémů. Někdo musel třeba zfalšovat můj podpis, který je údajně na nějakém mém souhlasu,“ řekla Chovancová.

Ta ale současně upozorňuje na možný střet zájmů ve vyšetřování. „Dozorujícím státním zástupcem je v kauze Ivo Hrbáček a ten chodí s panem Kozákem hrát volejbal. Dřív spolu byli v reprezentaci,“ říká Chovancová.

Podle ní by se měl proto případem zabývat orgán v jiném okrese.

Je možné, že se tak stane. Například kauzu porodníka Václava Žižlavského ze stejné nemocnice, který je obviněn ze smrti rodičky z loňského listopadu, dostali na starost kriminalisté v Jihlavě.

Regionální deníky

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?