Kraj podpořil vznik výjezdového centra záchranářů v Jablunkově

22. 4. 2016 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
V Jablunkově na Frýdecko-Místecku by mělo vzniknout další integrované výjezdové centrum. Podobně jako na dalších místech v regionu by sloužilo jako společné zázemí složek záchranného systému. Jeho vybudování na svém zasedání podpořili krajští zastupitelé.


V současnosti je po celém kraji i s aktuálně zprovozňovanými objekty celkem 13 výjezdových center.

„V Jablunkově chceme vybudovat výjezdové centrum, ve kterém by měla zázemí Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje, městská policie a jednotka Sboru dobrovolných hasičů. Budova, v níž v současné době sídlí hasiči, už svými parametry nevyhovuje požadavkům 21. století,“ uvedl náměstek hejtmana Josef Babka (KSČM).

Kraj přispěje městu na projektovou přípravu a samotnou výstavbu centra podpoří deseti miliony korun. Centrum by mohlo být otevřeno v roce 2018. Podle předpokladů bude stavba stát zhruba 25 milionů korun.

Integrovaná výjezdová centra již několik let postupně vznikají na území celého kraje. V uplynulých týdnech kraj taková centra zprovoznil ve Městě Albrechticích na Bruntálsku, na mošnovském letišti či v Třinci na Frýdecko-Místecku. V příštím týdnu se centrum otevře i v ostravské městské části Jih.

Podle Babky chce kraj v budování menších výjezdových center pokračovat i v budoucnu. V plánu je například výstavba centra ve Vrbně pod Pradědem na Bruntálsku nebo Českém Těšíně na Karvinsku. Výhledově kraj ještě plánuje také výstavbu v Novém Jičíně a rozšíření stávajících center v Bílovci na Novojičínsku a Opavě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?